Mad er en vigtig del af behandlingen

På Infektionssygdomme bliver mange forskellige patienter henvist til diætisten, fordi mad og ernæring udgør en vigtig del af plejen og behandlingen. Det kan f.eks. være patienter med:

  • HIV
  • leverbetændelse
  • kronisk obstruktiv lungesygdom
  • lungebetændelse
  • laktoseintolerans
  • vægttab, overvægt
  • madlede osv
  • infektioner i hjernen, hjertet eller andre steder i kroppen

Du skal have en henvisning

Hvis du er i behandling i Infektionssygdomme, kan du bede en læge eller sygeplejerske henvise dig.

Klinisk diætist i Infektionssygdomme

Diætisten i Infektionssygdomme, Anne W. Ravn, har 15 timer ugentligt på afdelingen. Derudover er hun tilknyttet diverse forskningsprojekter og skriver bøger og artikler. Udover rådgivning af patienter med særlige ernæringsproblemer, er diætisten sparringspartner/konsulent for afdelingernes personale.

Få gode råd om mad, sundhed og sygdom hos diætisten

Selvom man ønsker at ændre sine madvaner, kan det være svært at komme i gang. Nogle har brug for professionel hjælp og støtte til at få lagt madvanerne om, så de holder på lang sigt og giver de ønskede resultater.

En vejledning hos diætisten tager altid udgangspunkt i den enkeltes liv, hverdag og madvaner. I et samarbejde finder vi ud af, hvilke madændringer, der skal til, for at du kan nå dit mål om f.eks.:

  • vægttab
  • vægtøgning
  • kolesterolsænkning
  • sundere kostvaner
  • afhjælpning af madlede

Det er vigtigt, at du får svar på dine spørgsmål og evt. får udarbejdet en kostplan, der både tager de nødvendige hensyn til sammensætning af maden, og indeholder mad, du kan lide.

Ernæring og Sygepleje

Bogen "Ernæring og sygepleje" udkom i 2004 på forlaget Munksgaard, Danmark. Klinisk diætist Anne Ravn er den ene af bogens to forfattere.

Bogen indeholder bl.a. emner som grundlæggende ernæringslære, kulturelle faktorers indflydelse på madvaner og ernæring i forhold til livssygdomme som f.eks. fedme, iskæmisk hjertesygdom og diabetes. Desuden gennemgås emner som sygeplejerskens ansvar i forhold til ernæring samt kvalitetsudvikling og forskning mm.

Bogen er tiltænkt sygeplejestuderende, men kan også anvendes af andre med interesse for ernæring.

Læs mere om, hvordan diætister generelt arbejder på:

   Kontakt

   Find vej